Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek
Bona


německý ovčák bez PP
narozena: 18.10.1996
opustila nás: 28.11.2007

Bona byla vůbec prvním psem, který začal běhat v Žamberku agility.
K rodině Vrkočových se dostala klikatou cestou ve dvou letech, kdy ji chtěl nechat její původní majitel utratit. Původně se měla stát hlídačkou rodinné firmy, ale Boninka byla jiného názoru a tak se ocitla na zahradě Vrkočových rodinného domku.
Tehdy 11-ti letý syn Ondra si Bonu vyprosil od rodičů a začal s ní cvičit agility nejprve v Agility kroužku při DDM a po jeho zrušení v ZKO Žamberk. Začátky nebyly lehké, agility se v republice teprve rozbíhalo a tak nebylo mnoho možností, kde načerpat informace o výcviku. Jenže to by nebyli Vrkočovi, aby se jen tak vzdali a tak začali s Ondrou a Bonou objíždět závody, tréninky a tábory, kde získali spoustu ochotných přátel, kteří jim v počátcích pomohli. Bona se jim bohatě odvděčila. Ondru i agility si opravdově zamilovala a na startu i v tréninku nebyla k udržení.
První oficiální závod nastoupili 29.4.2000 a do toho posledního, který si zaběhli 29.5.2005, jich absolovovali více než sto.
Nejvýznamnější byl jistě start na Juniorském šampionátu v maďarské Gyule 12.-13.7.2003. Ondra s Bonou se po úspěšném absolovování kvalifikačních závodů stali juniorskými reprezentatnty ČR a v tomto prestižním závodě obsadili v závodě agility jednotlivců nádherné 5. místo a v kategorii družstev si přivezli pohár za výborné 3. místo!
Dále se zúčastnili čtyřikrát Mistrovství republiky mládeže, kde získali
1. místo ve družstvech v roce 2003 a v roce 2004 další medailové místo, tentokrát druhé, také v kategorii družstev.
ObrazekOndra má ve svém pokoji záplavu pohárů a medailí, které svědčí o tom, jak byl tento tým na agility parkurech úspěšný. Splnili také podmínky pro přestup z kategorie LA2 do LA3 a i v této kategorii často stanuli na stupních vítězů.
Bona byla vyjímečným psem, bezmezně milujícím svého pána a celou rodinu, snad tušila, před jakým osudem ji zachránili. U Vrkočů prožila šťastný, pestrý život, který nečekaně ukončila nemoc.

Drahá Boninko, Tvůj náhlý odchod nás všechny zaskočil a zarmoutil, ještě jsi tu s námi mohla nějaký čas zůstat, ale na smrt není nikdo nikdy připraven.
Nikdy na Tebe nezapomenem.