Jdi na obsah Jdi na menu

ObrazekIzabela ze Zámku Lešná

Kavalír king charles spaniel

narozena: 16.6.2002

otec: Hackensack Temptation

matka: Freycinet z Modráho mysu

zkoušky: agility SA2


Jmenuji se Isabela, narodila jsem se 16. 6. 2002 v Žamberku. Moji nynější páníčkové si pro mě přišli, když mi byl necelý rok. Seděla jsem na trávníčku, hrála si s míčkem a nikým se nebavila. Měla jsem strach ze všeho nového i z lidí. Jediný, k čemu jsem měla důvěru byli ostatní zvířátka. Nechtěla jsem papat a ani se mazlit. Teď jsem na tom mnohem lépe. Pěkně jsem se vyspravila, bříško se mi zakulatilo, ale zůstala jsem maličká.

Když si mě přivezli domů,zahlédla jsem velkou bílou kouli, která se k nám triskem hnala. Prohlídla mou tašku a když nenašla nic dobrého k jídlu, odšourala se zhnuseně pryč. Až později jsem zjistila, že to byl můj nynější kamarád Sam.

 S ním také souvisí má nejoblíbenější zábava. Strašně mě totiž baví, když leží, čuchat mu k čumáka nebo jiným částem jeho těla. To pak báječně vrčí. Další osvědčená metoda je, mu sedat na hlavu. Tto pak znuděně odchází a já můžu obsadit jeho místo.
 

Obrazek Cizí lidi, to je epizoda sama pro sebe. Miluju se jim věšet na nohavice a při každém zadrnčení zvonku pěkně nahlas štěkat.

 

Jízda autem je také mé velké hobby. Vykláním se z okénka na místě spolujezdce a valím své velké oči na chodce. Pokud dosáhneme správné rychlosti, valím oči ještě trochu víc a nestačím se divit, proč se za mnou lidé otáčejí.

 Panička se mnou začala dělat agility v roce 2004 a moc mě to baví. Jsem mrštná a rychlá, takže panička má co dělat, aby mi stačila. Snad budeme i nadále zdárně pokračovat, jestli to panička vydrží.

Stále se musím učit a tak šetřím síly a můj dosavadní zatím nejlepší úspěch je jednou 2V. Tak snad se tento rok trošku vyšvihnu.