Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční obranářský závod v Žamberku 2007

8. 12. 2007

Obrazek

V sobotu 8.12.2007 se v naší organizaci konal 8.ročník Vánočního obranářského závodu. Počasí nám tentokrát nepřálo. Po vydatných srážkách v předchozích dnech byla polovina cvičáku pod vodou a zbytek tvořil blátivý terén s několika suchými ostrůvky. Z původně nahlášených 78 závodníků přijelo za těchto podmínek změřit síly 51 těch otrlejších závodníků.

Soutěžilo se v kategoriích poslušnost dle ZZO (23 startujících) a poslušnost a obrana v kategoriích ZM (10 startujících), ZVV1 (4 startující), IPO1 (4 startující), ZVV2 (4 startující) a v královské kategorii IPO3 (6 startujících).

Výkony poslušností, které probíhaly na cvičišti byly poznamenány blátivým terénem, ve kterém se většině psů nechtělo moc chodit natož sedat či lehat. Obrany probíhaly nedaleko na louce tam byly terény v celku suché. Posuzovali rozhodčí Petr Vyčítal a  Iveta Skalická, figuroval Pavel Hylák.

Podrobná výsledková listina ke stažení ZDE.

Nejlepším výkonem závodu se blýsknul Pavel Hrobař ze ZKO Letohrad se svým malinoisem Orsi de Alphaville Bohemia, zvítězil v kategorii ZVV2 ziskem 90 bodů poslušnost a 92 bodů obrana a stal se Absolutním vítězem závodu a zároveň získal ocenění za nejlepší obranu.

Nejlepší poslušnost závodu (91 bodů) získala Ludmila Vašková s NO Nessy ze ZKO Č. Třebová - Podhorka.
Dále bylo vyhlášeno nejlepší družstvo závodu a tím se stalo družstvo ZKO Letohrad.

Obrazek

Pěkné ceny nám nadělil hlavní sponzor závodu firma PURINA PRO-PLAN, kterému tímto moc děkujeme. Dále bychom chtěli poděkovat dalším sponzorům: Velkoobchodu Jiří Babák, Martinu Valáškovi, TS Žamberk a panu Ivanu Vrkočovi a všem, kteří přiložili ruku k dílu ke zdárnému průběhu závodu.

Všem zúčastněným závodníkům blahopřejeme a za takovýchto blátivých podmínek dvojnásob a těšíme se na další ročník.