Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční obranářský závod v Žamberku 2009

12. 12. 2009

Jubilejní 10. ročník Vánočního obranářského závodu se konal v naší organizaci v sobotu 12.12.2009.
Velmi nás těší stoupající obliba tohoto závodu, letos dokonce počet zájemců atakoval hranici 90ti závodníků! Limit závodu byl stanoven na 80 závodníků, s tím, že byl doplněn třetí rozhodčí a další figurant. Z důvodu chřipek se k prezentaci nedostavilo 14 závodníků a tak konečný počet statujících se ustálil na 66.
Soutěžilo se v kategoriích poslušnost ZZO (21 startujících), poslušnost BH (4) a poslušnost a obrana v kategoriích ZM (14), ZVV1 (10), ZVV2 (4), IPO1 (7) a IPO3 (6).
Výkony posuzovali rozhodčí Iveta Skalická, Petr Vyčítal a Jan Kmínek. Figurovali Pavel Hylák a Martin Kula.

Absolutním vítězem závodu se stala Magda Foglová ze ZKO Letohrad se psem BOM Orso de Alphaville Bohemia, která zvítězila v kategorii ZVV2 ziskem 95 bodů v poslušnosti a 94 bodů v obraně, zároveň získala nejlepší poslušnost závodu.
Nejlepší obranu 97 bodů měl Martin Sopoušek ze ZKO Litomyšl se psem NO Lirr u Alfréda
Nejlepší tým ZKO byl vyhlášen ZKO Rychnov nad Kněžnou.

Podrobné výsledky najdete zde.

Hlavním sponzorem závodu byla již tradičně firma PURINA Pro-Plan, která opět nadělila závodníkům hodnotné ceny.
Děkujeme i dalším sponzorům: TS Žamberk s.r.o., Truhlářství ZDENDAS, Chovatelské potřeby Martin Valášek, Michal Adamec Fun-guj, Chovatelské potřeby M. Svoboda a dalším.
Hlavní cena pro absolutního vítěze závodu byla nejen všem psům úžasně vonící uzená kýta a každý závodník obdržel originální termohrníček s logem 10. ročníku tohoto závodu.

Fotogalerie ze závodu (autor Artvil) ZDE

Další fotogalerie ze závodu (autor Štěpánkovi) ZDE